Welkom bij Black Lives Matter Parkstad

Black Lives Matter Parkstad sluit zich aan bij de vele antiracisme demonstraties – door jong, oud, zwart, bruin en wit – die momenteel plaatsvinden over de hele wereld âœŠðŸ¿âœŠðŸ¾âœŠðŸ½âœŠðŸ¼âœŠðŸ»â¤ï¸
Dit doen wij uit solidariteit met de zwarte gemeenschap in de VS en om onze stem te laten horen tegen racisme in Parkstad. 

De wereldwijde antiracisme demonstraties zijn overgewaaid uit de VS. Sinds 26 mei vinden daar massale protesten plaats, als gevolg van de moord op de zwarte Amerikaan George Floyd door een witte politieagent. Deze moord staat absoluut niet op zichzelf; elk jaar worden ongewapende zwarte Amerikanen dodelijk slachtoffer van excessief politiegeweld. Vaak zonder veroordeling of zelfs arrestatie tot gevolg! De moord op George Floyd was slechts de druppel die tot de massale antiracisme protesten in de VS én daarbuiten heeft geleid. 

Ook in Parkstad is het tijd voor een duidelijke stem tegen racisme! 
Dit gaan wij doen middels een vreedzame, informatieve demonstratie, waarvan we de datum snel bekend zullen maken. Ons doel: bewustwording creëren, racisme bespreekbaar maken en verandering van het systeem teweegbrengen!

All lives matter, when black lives matter! â˜®ï¸

Meer info volgt snel!

#blacklivesmatter #blm  #blacklivesmatterparkstad #stopracisme